ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ POLYECO ΣΤΟ 14 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ HCH & ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Polyeco συμμετείχε στο «14th International HCH and Pesticides Forum» που πραγματοποιήθηκε στη Σαραγόσα της Ισπανίας στις 21-24 Φεβρουαρίου 2023 και συνδιοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Αραγονίας, την IHPA (International HCH & Pesticides Association), την SARGA (Aragonese Society of Agro-environmental Management) και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντικείμενου του συνεδρίου ήταν η αντιμετώπιση και διαχείριση επικινδύνων απόβλητων λινδανίου και HCH (1, 2, 3, 4, 5, 6-Hexachlorocyclohexane) με στόχο την εξάλειψη τους, όπως αυτό έχει οριστεί από τη Συνθήκη της Στοκχόλμης (2001) για τους Έμμονους Οργανικούς Ρύπους (Persistent Organic Pollutants, POPs). Στο φόρουμ συναντήθηκαν ερευνητές, εκπρόσωποι από εξιδεικευμένες εταιρείες στη διαχείριση αποβλήτων, περιβαλλοντικές οργανώσεις και εκπρόσωποι από χώρες που πλήττονται από απόβλητα έμμονων οργανικών ρύπων (POPs), με στόχο την εύρεση τεχνικών και εφαρμόσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση ιστορικών αποβλήτων από την παραγωγή και χρήση φυτοφαρμάκων.

Η Polyeco συμμετείχε στο πάνελ των ομιλητών ως εξειδικευμένη εταιρεία στην αντιμετώπιση και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων φυτοφάρμακων, λινδανίου και HCH. Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Διεθνών Έργων κ. Ηλία Αβραμίκο και τον Υπεύθυνο Έργου κ. Γιώργο Τσάιμο. Ο κ. Γιώργος Τσάιμος έκανε μια παρουσίαση για το τρέχον έργο αποκατάστασης που έχει αναλάβει η εταιρεία, στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής οργανοχλωριωμένων φυτοφαρμάκων της “OHIS” στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, που περιλαμβάνει τη διαχείριση περισσότερων από 1500tn αποβλήτων λινδανίου και HCH, έργου συγχρηματοδοτούμενου από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) παρουσίασε το έργο της ανασυσκευασίας, εξαγωγής και τελικής επεξεργασίας περίπου 600tn αποβλήτων DDT στο Μπαγκλαντές, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Polyeco το 2022.

Comments are closed.

Subscribe to our Newsletter
We respect your privacy.