Η POLYECO ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ «THE MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE 2023»

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Polyeco εντάσσεται στις κορυφαίες εταιρίες που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το QualityNet Foundation παρουσίασε την ετήσια αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με τα ESG κριτήρια. Οι 36 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στις «The Most Sustainable Companies in Greece 2023», αναδείχθηκαν μέσω πολλαπλών επιπέδων τεχνικής αξιολόγησης, όπως των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν, της ανάπτυξης διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη, της συστημικής παρακολούθησης της επίδρασής τους, μέσω πολιτικών διαδικασιών και δεικτών καθώς και του τρόπου δημοσιοποίησης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή και οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, εντάχθηκαν στο Sustainability Performance Directory, τον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας. 

Η Polyeco, με 7 ακόμα εταιρείες, διακρίθηκε στον κλάδο της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ για τις επιδόσεις της σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της εταιρείας μας για μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, την υιοθέτηση στρατηγικών που υποστηρίζουν την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την πίστη στο όραμα μας, να ηγηθούμε της ανάπτυξης βιώσιμων, αξιόπιστων και καινοτόμων λύσεων για την προστασία του πλανήτη. 

Κατά την ευχαριστήρια ομιλία της για τη διάκριση, η Βαλεντίνα Γιαννακού, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Polyeco, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Εταιρεία κατά την εφαρμογή της νέας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, δηλώνοντας σχετικά: «Μία βιομηχανία που παρέχει βιώσιμες λύσεις διαχείρισης αποβλήτων και συμβάλλει με τις υπηρεσίες της στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην βιώσιμη ανάπτυξη των πελατών της, πόσο ψηλά πρέπει να βάλει η ίδια τον πήχη για τη δική της βιωσιμότητα? Πόσο εύκολο είναι να πείσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και τους συνεργάτες μας να αλλάξουνε την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας που γνώριζαν έως σήμερα? Γιατί η Βιώσιμη Ανάπτυξη, δεν πρέπει να είναι μόνο μία νομοθετική απαίτηση με την οποία πρέπει να συμμορφωθούμε, αλλά μία αλλαγή που θα μεγιστοποιήσει τη λειτουργία, το αποτύπωμα και την αξία της εταιρείας μας».

Comments are closed.

Subscribe to our Newsletter
We respect your privacy.